tabafbeelding-van-keulen-fixatie-disparatie

Fixatie disparatie test? Gewoon bij ons!

De optometrist van Van Keulen zien & horen in Rotterdam is gespecialiseerd in functionele optometrie, wat inhoudt dat we ook oogsamenwerking kunnen onderzoeken tijdens een functioneel optometrisch onderzoek. Om goed te kunnen zien, moeten onze ogen samenwerken en twee beelden samenvoegen tot één stabiel beeld. Als dit niet goed gebeurt, dan kan dat klachten veroorzaken. We noemen dit 'fixatie disparatie'.

Mogelijke klachten door onjuiste oogsamenwerking

Als uw ogen niet goed samenwerken, dan zijn het niet alleen de ogen waar u dat aan kunt merken. Hieronder hebben we de symptomen voor u opgesomd:

  • nekpijn of spanning in de schouders
  • leesproblemen
  • moeite hebben met het bekijken van een 3D-film
  • snel vermoeid raken door beeldschermwerk
  • hoofdpijn of migraine
  • moeite hebben met scherpstellen
  • gevoeligheid voor (zon)licht
  • verminderd dieptezien
  • geïrriteerde ogen
  • evenwichtsstoornissen


Als u last heeft van een of meerdere punten, dan zou een fixatie disparatie onderzoek voor u wellicht zinvol kunnen zijn.

Fixatie disparatie onderzoek

In een functioneel optometrisch onderzoek kunnen wij vaststellen of uw ogen goed samenwerken. Daarbij ligt de nadruk op de gezondheid en samenwerking van uw ogen. Als uw klachten een medische oorzaak hebben, verwijzen wij u door naar de oogarts. Als u echter wel een van de klachten herkent, maar er geen medische oorzaak te vinden is, dan meten wij uw oogsterkte, gezichtsscherpte en beoordelen we de kwaliteit van de oogsamenwerking.

Behandeling fixatie disparatie

Hoe kunnen wij u helpen als uw oogsamenwerking niet optimaal blijkt te zijn? Op basis van het onderzoek krijgt u een advies voor het verbeteren van uw oogsamenwerking. Dit kan zijn in de vorm van een bril, lenzen, een prismabril en/of oogoefeningen. Meestal zien we binnen twee maanden een verbetering van het visuele functioneren. U zult merken dat wanneer u ontspannen en zonder stress heeft leren kijken, uw klachten snel verminderen of helemaal verdwijnen.

Wij helpen u graag!

Als u vragen heeft over uw oogsamenwerking, fixatie disparatie of iets anders met betrekking tot uw gezichtsvermogen, dan helpen wij u hier graag bij. Als u een afspraak wilt maken voor een fixatie disparatie screening, dan kan dat via onze online agenda of door te bellen naar 010- 466 60 52. Van Keulen zien & horen in Rotterdam is lid van Functionele Oogzorg Nederland (FON).

 


Top